Warschau, 

31 augustus 2006 

Beste Isabel,

Met veel spijt las ik in je aangetekende brief van 26 augustus dat je met de kinderen naar Nederland bent verhuisd zonder dit met mij te bespreken. De Poolse rechtbank heeft jou er altijd op gewezen dat je mijn toestemming nodig hebt voor zo'n besluit. Aangezien je mij niet hebt geïnformeerd zal ik de rechtbank vragen om jouw actie onmiddellijk te bestraffen.

Ik ga er niet mee akkoord dat de kinderen naar Nederlandse scholen gaan. Jij schendt mijn gezagsrecht en ook daarover zal ik de rechtbank vragen een uitspraak te doen. Jouw voorstel om de kinderen eens per maand te bezoeken is onacceptabel. Ik houd vast aan mijn rechten zoals vastgelegd in de bezoekregeling na de scheiding.

Verder weet ik dat je binnenkort een verhuiswagen voor je deur in Amsterdam verwacht met het huisraad uit Polen. Dat gaat niet door. Ik heb gisteren beslag laten leggen op de spullen die je hebt opgeslagen. Aangezien wij nog een huurachterstand hebben van een halfjaar, laat ik de antieke meubels veilen om de schulden af te betalen. De rest van de spullen, het speelgoed en de winterkleding van de kinderen, blijven achter slot en grendel tot alle rechtszaken achter de rug zijn.

Vriendelijke groet, Nicolas