RAFAEL CLAVER FOS (València) és un escriptor valencià.

Va cursar el batxillerat a l’Institut Joan Fuster de Sueca (País Valencià), d’on va ser expulsat als quinze anys per encapçalar una revolta estudiantil. Va estudiar Filosofia i Literatura a la Birmingham Univesity i a la Göthe Univerität de Frankfurt.

Ha traduït principalment teatre, teologia i història. Ha practicat la crítica literària i, ocasionalment, ha participat en el comissariat d’exposicions en festivals artístics i museus d’art contemporanis. També col·labora de forma independent amb la premsa i la ràdio del País Valencià.

Ha estat guardonat amb el Premi de Poesia de la Vall de Càrcer i amb el Preis für jungen Autoren von Sachsen.

Actualment, l’escriptor dirigeix l’editorial Blablabla, un projecte multidisciplinari en el qual, entre d’altres, també hi col·laboren Ulises Pistolo Eliza, Mario Piera, MacDiego i Clara Mas. Es tracta d’una obra innovadora amb unes premisses trencadores, que principalment pretén desemmascarar la cultura del simulacre mitjançant la creació de més simulacre.

Obres:

  • 2004: Prínceps, paletes i cornuts. Aquest llibre inclou vint-i-dos contes que van configurant el trencaclosques d’una novel·la. Humor corrosiu. Prosa ràpida. I uns personatges que, tot i viure en societats i en èpoques ben distintes, participen igualment d’un energumenisme delirant, d’un oportunisme egoista i de la més penible de les farses emocionals: la cornamenta infame.
  • 2007: La sombra del tricornio. Escrit sota l’heterònim Francisco Gutiérrez Müller, aquest relat ens presenta una saga de guàrdies civils a la recerca del temps perdut.
  • 2009: La gran novel·la de Formentera. Signada amb l’heterònim Ausiàs Ferrer Rodman, aquesta és l’obra més reeixida de l’autor. En aquesta ocasió se’ns presenta en vint-i-un contes, escrits amb un estil àgil i elaborat, el mosaic humà que presenta l’illa de Formentera, especialment a l’estiu.